18 Ekim 2010

Siirtli Üniversite Öğrencileri İle Buluştuk

İnsana yapılan her türlü yatırımın sonuçlarını kısa zamanda görmek çok da kolay değildir. Etkilerin sonucunda oluşacak tepkilerin nasıl ve ne zaman ortaya çıkacağını bilmek kolay olmuyor. Ama bizler ülkemizin gençliği üzerinde bildiklerimiz ve inandıklarımız doğrultusunda elimizden ve dilimizden gelen bazı çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.
Eğitim kavramı neredeyse yapılan bütün sosyal içerikli araştırmalar sonucunda toplum için en gerekli “şey” olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu şeyi yani fenomeni sağlıklı bir zeminde (milli bilinç zemini) gerçekleştirmek için içi dolu, ne yaptığını bilen ve hangi mesajların verilmesi gerektiğinin farkında olan bazı programların tertiplenmesi gerekmektedir.

Maksada hâsıl olmak azmiyle 16 Ekim Cumartesi günü EBSAD olarak, Eğitim Bilimleri ve Sosyal Araştırmalar Derneği (İstanbul) “Geleceğin Öğretmenleri Öğretmenlik Vizyon Programı” isimli eğitim çalışmamızı Siirt’te gerçekleştirdik.
Programa katılanlar üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olduktan sonra mesleki hayatlarına öğretmen olarak devam edecek öğrencilerden oluşmaktadır.Programın içeriği üç ana başlıktan oluşmaktadır. Birinci seminer başlığı “Eğitici İletişim”, ikincisi “Etkili Öğretmenlik Tecrübeleri” ve son olarak da “Öğretmenin İnsan ve Eğitim Felsefesi” başlıklarını taşımaktadır.
Siirt’te gerçekleştirdiğimiz programa iki yüz (200) eğitim fakültesi öğrencisi katıldı. Program sonunda yaptığımız değerlendirmeler bir kere daha şunu gösterdi ki “insana yapılan ilmi yatırım saygınlığını buluyor”. 
Programa katılan her bir öğrencimize, okullarını bitirip mesleki yaşantılarına başladıklarında nelere ihtiyaçlarının olacağını yaşanmış tecrübelerle birlikte vermeyi amaçlayan çalışmada katılımcılara ayrıca; kitap, CD, Seminer Notları ile birlikte Katılımcı Belgeleri verilmiştir.
Programa seminerci olarak katılan Hocalarımız ise;

Yusuf Aytaç ÖZBURUN, Sosyolog
Aytaç AÇIKALIN, Prog.Dr. Hacettepe Ün.
Ahmet Coşkun, Eğitimci-Yazar.
Şimdiden bir sonraki üniversitemiz için yapacağımız çalışmanın altyapı etkinliklerine başladık. Ümidimiz daha çok geleceğin öğretmenine mesleki anlamda bir katkı sağlayabilmektir.




Hiç yorum yok: